Kétméteres kígyó hozta a frászt az autótulajdonosr

"Észrevettem, hogy valami lóg a kocsiból - egy kígyó volt!"

A szívverése is elállt egy osztrák nőnek, amikor a garázsból kiállt a kocsijával, de észrevette, hogy valami lóg a motortérből, és hogy az a valami egy kétméteres kígyó.

2014.07.15 08:29ma.hu
Fotó: Wikipedia (Képünk illusztráció!)

Szinte sokkolta az autótulajdonost a felfedezés, amikor rájött, hogy a kocsiból kilógó "valami" nem más, mint egy jókorára nőtt kígyó, majd egy pillanattal később a hüllő komótos vonaglással bekúszott a kocsi belsejébe. A 28 éves Monika Ortner azt mondta, hogy épp kiállt a garázsból a kocsival és kiszállt, hogy becsukja a kaput, amikor feltűnt neki az autó alján lógó hüllő. "Nem tudtam elhinni, mikor észrevettem, hogy lassú vonaglással bemászott a kocsi belsejébe" - idézte az osztrák nőt az Austrian Times című hírportál.

A rémült nő felhívta a helyi üzemzavar-elhárítókat, jobb ötlet hirtelen nem jutott az eszébe, és úgy gondolta, hogy ez amúgy is műszaki probléma, hisz végeredményben nem tudja vezetni az autót. Közben annyira rettegett, hogy a kocsinak még csak a közelébe is menjen, hogy amikor a szerelő megérkezett, a jármű még mindig járó motorral állt a radentheini ház előtt.

A 35 éves szerelő, Christian Pirker elmondta, hogy sikerült az állatot azonosítani, kiderült, hogy egy nem mérgező, közönséges erdei sikló szökött be a nő kocsijába, ami inkább a méreteivel szokta megrémíteni a vele találkozókat - ez a fajta Európa egyik legnagyobbjának számít. Miután biztosak voltak benne, hogy a kígyó nem veszélyes, elkezdte szétszedni a kocsit, hogy kimentse belőle a csúszómászót, ez azonban bonyolultabb feladatnak bizonyult, mint elsőre hitte. "Az volt a probléma, hogy minden alkalommal, amikor már majdnem sikerült elkapni, a motor másik részébe mászott. Meglepően jól ki tudta játszani az elfogását a méretei ellenére" - fogalmazott a szerelő.

A "kígyóüldözés" mintegy három órán át tartott, néha a kocsi körül, néha újra benn az autó belsejében. Végül az egyik, nem túl kígyófóbiás szomszéd segítségével sikerült becserkészni a hüllőt, amit egy műanyag vödörbe tettek és egy távolabbi erdőben eresztették szabadon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.