9 hónapig utazgatott a mobiltelefon

Japánból küldték haza az Amerikában "elcsavargott" telefont

Hogy a kalandvágy hajtotta, vagy csak a véletlen hozta így - szerintünk inkább ez utóbbi -, mindenesetre szép utat járt be egy amerikai férfi okostelefonja, amit 9 hónap után Japánból küldtek neki vissza.

2014.07.09 17:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/jannoon028

Hihetetlen utazáson van túl egy okostelefon, ráadásul a hosszúra nyúlt vakációt meglepően jól viselte, alig néhány kisebb sérülést szedett csak össze útközben. Az oklahomai farmer, Kevin Whitney 9 hónappal ezelőtt veszítette el az iPhone-ját, amikor lehajolt, hogy ellenőrizze a gabona minőségét egy tartályban, és a zsebéből kicsúszott a telefon. Szinte egy pillanat alatt elnyelte a készüléket a 127 tonna dara, amit már emelt is a magasba egy szerkezet, hogy beöntse egy silóba.

A gabona onnan egy teherautóba került, a chickashai telepről elszállították egy Inolába, majd az Arkansas folyón folytatta útját - bár minderről a tulajdonosa mit sem sejtett, sőt, meg volt győződve róla, hogy soha többé nem fogja viszontlátni a telefonját. Aztán a telefon egy uszályon végighajózott a Mississippi egy szakaszán, végül egy másik hajóval Japánban kötött ki. Mivel ott kézzel dolgozták fel a gabonát, a munkásoknak nem volt nehéz kiszúrniuk a termény közt bujkáló telefont, amit visszaküldtek az általuk ismert utolsó amerikai elosztóhelyre, Louisiana államba.

El lehet képzelni Whitney meglepetését, amikor egy hívást kapott egy másik államból, és megkérdezték tőle, Kevin Whitney beszél-e. "Azt mondtam, igen, itt Kevin. Erre azt kérdezte: nem veszítette el a telefonját?" Kiderült, hogy a "megtaláló", pontosabban akihez került a Japánból visszaküldött készülék, végignézte Kevin névjegyzékét, és annak segítségével sikerült kiderítenie, kihez tartozik a telefon és hogyan tudja elérni őt. "Ez őrület, nem tudom elhinni! Ami igazán megdöbbentett, hogy mennyire kicsi a világ. Nagyon sok fontos kép volt rajta, így tényleg nagyon örülök, hogy visszakaptam a telefont!" - lelkendezett a férfi.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.