Évek óta kereste a rendőrség

Újságban fotózkodott a hülye körözött

Évekkel korábban helyezték feltételes szabadlábra némi óvadék ellenében a drogosan, ittasan vezető férfit, aztán eltűnt a rendőrség szeme elől. Most egy újságban találtak rá.

2014.07.08 07:32ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/patrisyu

Letartóztatás lett a hősködés vége, bár lehet, hogy a körözött fiatal azt remélte, hogy a jótettével enyhítheti a pár évvel korábban elkövetett bűnét. A most 25 éves Jacob Close-t annak idején a New York állambeli Ithacában tartóztatták le, mert bedrogozva és részegen vezetett, ám röviddel utána óvadék ellenében szabadon engedték. A férfi azután eltűnt a rendőrség látóköréből, bár a jelek szerint nem is kereshették túl intenzíven, mert nem különösebben foglalkozott a rejtőzködéssel - egyszerűen csak nem jelentkezett a legközelebbi örsön.

Most azonban lebukott, miután a Bloomsburg Egyetem üdülőtelepén nyilatkozott a helyi újságban. A minap valaki öngyilkosságot akart megkísérelni, de megmentették, mielőtt leugrott volna a mélybe, és a Press Enterprise riporterei megkérdeztek néhány nyaralót, hogy mi a véleményük az esetről. Close-nak talán eszébe sem jutott, hogy a pár szavas interjú mellett megjelenő fotóval lebuktatja magát, de az egyetemi rendőrség egyik emberének ismerős volt az arca a körözési listából.

Mint mondták, tisztában voltak vele, hogy Close-t körözik, ám arról fogalmuk sem volt, hogy az egyetemi campus területén tartózkodik, míg a fotó meg nem jelent. Most ismét óvadékot szabtak ki rá, ezúttal 25 ezer dollár fejében engednék szabadon, közben pedig folyamatban van a kiadatása a New York-i bírósághoz - számolt be a News13 című amerikai hírportál.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.