Majdnem sikerült a trükk a csempészeknek

Fejükre kötötték a kokaint, de lebuktak a parókás nők

Néhány hajszálon múlt, szó szerint, hogy a drogcsempészeknek nem sikerült átcsusszanniuk a madridi repülőtér rendőrei között: a kokaincsomagokat a parókájuk alá rejtették, az új módszert nehéz kiszúrni.

2014.01.03 14:51MTI

Parókája alatt próbált két, Brazíliából érkező portugál nő kokaint bevinni Spanyolországba, de az új módszerrel kísérletező csempészeket őrizetbe vették a madridi repülőtéren – közölte a belügyminisztérium. A 18 és a 28 éves nőt külön vették őrizetbe, amikor leszálltak két különböző Sao Pauló-i járatról – áll a rendőrség közleményében.

Mindkét nőnek hat kis csomagban összesen 1,2 kilogramm kokain volt a parókája alá rejtve. A hajukhoz font csomagokra ragasztószalaggal rögzített fekete harisnyát húztak, amelyen a paróka volt. A belügyminisztérium szerint új, rafinált drogcsempészési módszerről van szó, amelyet a valódinak látszó hamis hajfürtök miatt nagyon nehéz felfedezni.

Fotó: freedigitalphotos.net

Az egykori latin-amerikai gyarmataival való kapcsolatai miatt Spanyolország a kokainszállítmányok európai kapuja. A spanyol rendőrség 2012-ben több mint 20 tonna kokaint kobzott el, az Európában abban az évben felderített kokainmennyiség 41 százalékát. A rendőrség nem győz túljárni a leleményességben vetélkedő csempészek eszén. A banánszállítmányok a csempészek kedvelt rejtekhelyei, de az utóbbi években találtak már kokaint rózsaszállítmányban, dél-amerikai aprósüteményben és egzotikus faanyagok között, sőt élő labrador gyomrában is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.