Az árufeltöltő fedezte fel a bűntényt

Tévedésből a kokaint rakták le a banán helyett a boltban

Banánnal együtt csempészték be Dániába a Kolumbiából érkező kokainszállítmányt, ám kirakodáskor elnézhettek valamit a bűnözők: az egyik fehér porral teli ládát a szupermarketbe vitték.

2013.06.13 08:40ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

Kolumbiából érkezett a banánszállítmány a dániai Coop üzletbe, ahol eleinte nem gyanított semmit a személyzet, csupán annyi tűnt fel nekik, hogy néhány láda nehezebb, mint a többi. Az élelmiszerlánc egyik dolgozójának annál nagyobb volt a meglepetése, amikor a dobozt felbontva nemcsak a megszokott banán látványa tárult a szeme elé, hanem a gyümölcs között több kis nejlontasak is, amiben fehér por volt. Az utólagos laborellenőrzés során bebizonyosodott, hogy tényleg az, aminek látszik: kokain.

Az üzletlánc szóvivője elmondta, hogy az eset után átvizsgálták nemcsak az Aarhusban lévő bolt készletét, de a koppenhágai központi raktár teljes banánszállítmányát is és ott egy másik szállítmányból ugyancsak jelentős mennyiségű kábítószer került elő. A cég felvette a kapcsolatot a kolumbiai beszállítóval, közben pedig a rendőrség is vizsgálatot indított, de egyelőre nem történtek letartóztatások - számolt be a Daily Mirror című lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.