Már megint az a fránya hencegés...!

Kokainból rakta ki a nevét - már vitték is a rendőrök

Nem tanulnak a drogdílerek a lebukott társaik esetéből, így eshet meg újra és újra, hogy a hencegés lesz a vesztük az öntelt kábítószer-kereskedőknek. Persze a rendőrök legnagyobb örömére!

2013.05.28 11:34ma.hu

Továbbra is érvényes aranyszabály: akinek vaj van a füle mögött, ne menjen napra. Persze lehet, hogy Wayne Braund azért nem tartotta be, mert angol lévén nem érti a magyar szólást, csak ezért történhetett meg, hogy a drogdíler saját magát buktatta le, ráadásul olyan bizonyítékot szolgáltatott a rendőrségnek, ami minden kábítószer-ellenes nyomozó álma. A férfi a saját becenevét - Braundy - rajzolta ki a hófehér kokainporból és ott pózolt mellette, amíg elkészült a "sztárfotó". Amikor kis idővel később a drogcsempész banda a brit rendőrség látókörébe került, a 31 éves férfi mobiltelefonjából előkerült ez a fénykép is, így esélye sem volt a tagadásra Braundynak.


Persze nem ez volt az egyetlen fotó - írta a Daily Mirror című lap. Egy másik képen Braund épp a cannabisgyárban vigyorgott társaival együtt, ahol a házkutatás során 4,5 font értékben foglaltak le extasy- és speedtablettákakt, kokaint és kannabiszt, egytől egyig gyümölcskonzervnek álcázva. A Rochdale-ben működő banda a rendőrség tájékoztatása szerint Hollandiából szállította a drogokat az Egyesült Királyságba, főként Liverpool, Leeds, London és Glasgow körzetét látták el kábítószerrel.

A dicsekvésének áldozatul esett Braund 9,5 év börtönt kapott, a bandavezér, a 45 éves Jason Seale visszaesőként 14 évig "élvezheti" a rácsokat. A banda további hat angol tagja - a legfiatalabb 27, a legidősebb 53 éves - 2,5 és 14,5 év közötti börtönbüntetést kapott, a két holland kapcsolat pedig 8, illetve 10 évre került hűvösre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.