Alkalmatlan a közmunkára

Sokkolta az ítélet: esszéírással büntették a drogdílert

Egy korábbi vállsérülése miatt semmilyen közmunkát nem tudtak kiszabni arra a drogdílerre, akinél közel egy kiló kannabiszt találtak és a büntetése részét képezte volna a munka. A bíró mégis megoldotta a kérdést.

2013.03.27 09:10ma.hu

Kevés híján majdnem egy egész kilónyi kannabiszt találtak a 32 éves Terry Bennettnél, ami miatt bíróság elé állították és ott egy év felfüggesztett börtönbüntetésre, valamint 240 óra közmunkára ítélték. Utóbbit azonban nem tudja teljesíteni, mivel vállsérülése miatt semmilyen ilyenkor elrendelhető munkára nem alkalmas, de Julian Lambert bíró találékony volt és megoldotta a kérdést: feladatba adta, hogy Bennettnek egy 5000 szóból álló esszét írjon a kábítószerek veszélyeiről és hatásukról a társadalomra.

"Sokkolt a szokatlan büntetés. Évek óta nem írtam esszét!" - jegyezte meg a drogkereskedő, hozzátéve, hogy megpróbált alkudozni a bíróval a témáról, de ő hajthatatlan volt. "Megkérdeztem, írhatok-e egy kiegyensúlyozott elemzést, amelyben a kannabisz mellett és ellen szóló érveket egyaránt felhozom, de azt mondta, hogy mivel ez illegális szer, csak a negatívumokról írhatok. Úgyhogy olyan dolgokról fogok írni a kábítószerek veszélyeivel kapcsolatban, amelyekkel az emberek nem feltétlenül vannak tisztában."

Bennett hat évvel ezelőtt szerezte a vállsérülést, amikor snowboardozás közben összeütközött valakivel, a közmunka elutasítása miatt azonban le kellett volna ülnie a kiszabott büntetést. A bíró ezért ajánlott egy áthidaló megoldást és előírta, hogy a díler legkésőbb április 4-ig adja le a tanulmányt a pártfogójának. Az írást arra kell kihegyezni, hogy a kannabisz pszichózist okoz, amelynek gyógyítási költségeit az államnak kell fedeznie, de arra is ki kell térnie, hogy a fogyasztása összefüggésbe hozható a rákkal.

"Már végeztem egy kis kutatást" - mondta a Mirror című brit lapnak Bennett, aki 16 éves korában otthagyta az iskolát és azóta az anyjával él Cold Ashtonban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.