31 emeletnyi száguldás

Katapultként lőtte ki az elromlott lift

31 emeletet alig 15 másodperc alatt tett meg egy férfi a liftben, nyitott ajtó mellett, végül a fülke kirepült az épület tetején. Hogy mitől romlott el a szerkezet, egyelőre vizsgálják.

2014.06.10 10:29ma.hu
Fotó: LiveLeak

Súlyos fej- és lábsérüléseket szenvedett egy 31 éves férfi, akit egy elromlott lift katapultként lőtt ki a chilei Santiago városában 31 emelet magasságban. A liftben felszerelt biztonsági kamerán jól látszik, hogy amikor José Vergara Acevedo belép a liftbe és megnyomja a kívánt emelet gombját, az ajtó először becsukódik, de aztán váratlanul kinyítlik, miközben egyre nagyobb sebességgel száguld felfelé a kabin. Amikor a lift felért az épület tetejére, a kerettel együtt a kamera is darabokra tört, a férfit a tűzoltók szabadították ki.

Nem megerősített hírek szerint a felvétel a mindössze nyolc hónapja átadott épületben készült, egyelőre vizsgálják, hogy mi okozhatta a szerkezet életveszélyessé vált meghibásodását. Becslések szerint a lift a 80 km/h sebességet is elérhette a becsapódás előtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.