Étlen-szomjan feküdt, míg rá nem találtak

Négy napra ejtette foglyul a szálloda liftje

Csak a korábban kapott különleges katonai kiképzésnek köszönheti, hogy életben maradt - legalábbis ezt mondja az a szállodatulajdonos, aki négy napra étlen-szomjan beszorult a liftbe.

2013.04.22 18:04ma.hu

Az 58 éves Thomas Fleetwood az elnéptelenedett osztrák Eden Hotel tulajdonosa, de jó házigazdaként időről időre elutazik hazájából, Svédországból, hogy megnézze, hogy áll az épület. Így tett a múlt héten is, ám arra nem számított, hogy bennragad a liftben és senkit nem tud értesíteni szorult helyzetéről. "A lift korábban sose romlott el, így most sem gondoltam arra, hogy bármi történhet" - magyarázta utóbb a szerencsésen megmenekült tulajdonos.

Pechjére korábban a mobiltelefonját is valahol letette, így nem tudott azon sem segítséget kérni, és négy napnak kellett eltelnie, mire egy ismerősének - aki Fleetwood távollétében szokta ellenőrizni a postát - feltűnt, hogy bár tudomása szerint a férfi a szállodában van, mégis nagy kupac levél halmozódott fel a bejáratnál. A pótkulccsal jutott be a szállodába, így derült ki, hogy a hotel tulajdonosa csapdába esett, végül a tűzoltókat kellett hívni, hogy kiszabadítsák az egyszemélyes liftből.

"Eltörtem egy kis üvegdarabot a lift ajtajában, így egy kevés friss levegőhöz jutottam, aztán megpróbáltam leszedni a fülke tetejét, hogy azon keresztül kimásszak, de az nem sikerült. Ostobaság volt tőlem egy üres szállodában mobiltelefon nélkül a liftbe beszállni, de amiatt mégis büszke vagyok magamra, hogy nem estem pánikba és a katonai kiképzésen tanultakat használva át tudtam vészelni" - idézte a férfit a Metro című brit lap.

"Magammal beszélgettem és tervezgettem a jövőt, amíg be voltam ragadva" - árulta el a lelkileg is megterhelő megpróbáltatások túlélésének legfőbb titkát. Bár a hírek a megmentett férfi fizikai állapotára nem tértek ki, valószínűleg alapos orvosi kivizsgáláson is átesett a kiszabadulása után, hisz négy napon keresztül nemcsak ételhez, de folyadékhoz sem jutott, ami akár végzetes kiszáradáshoz is vezethetett volna.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.