Nem volt felirat az ajtón

El akarták tussolni: liftaknába zuhant a kórházi beteg

Egy jelöletlen liftaknába zuhant és néhány órával később belehalt a sérüléseibe egy 15 éves fiú, akit heves láza miatt fektettek be megfigyelésre. A kórház titkolni próbálta az esetet.

2013.01.30 09:29ma.hu

A kórház vezetői megpróbálták eltussolni egy 15 éves beteg halálát, pontosabban annak közvetlen okát: a kamasz egy jelöletlen, 15 méter mély liftaknába zuhant bele. A család most gondatlanság miatt pereli a dél-indiai Chennai város egészségügyi intézményét. A Vingesh Dileep nevű tanuló magas lázzal került a kórházba, ám éjjel vécéznie kellett, ezért felkelt és elindult megkeresni a mosdót. Egy felirat nélküli ajtón nyitott be, és a sötétben nem látta, hogy alatta csak a mélység van: öt emeletet zuhant az alagsorig, ahol rátaláltak.

Akkor még életben volt, ám az orvosok ahelyett, hogy ellátták volna a többszörös és súlyos sérüléseit, titokban átvitték őt egy magánklinikára, ott vesztette életét néhány órával később. A fiú nagyapja a sajtónak elmondta, hogy semmiféle figyelmeztetés nem volt látható az ajtón és világítás sem volt a közelben. "Csak megérintette az ajtót, ami kinyílt, ő pedig lezuhant" - idézte a szavait az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

"Nemcsak a kórház próbálta eltitkolni a történteket, de az a klinika is, ahol végül meghalt" - tette hozzá Srinivasan Dileep. A rendőrök megkezdték az eset kivizsgálását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.