Születésükkor elválasztották az ikerpárt

78 évesen találkoztak először az ikrek

Bevonják a Kaliforniai Állami Egyetem ikerkutató programjába azt az ikerpárt, amelynek tagjai 1936-os születésük óta a múlt héten találkoztak először egymással. Sokáig egymás létezéséről sem tudtak.

2014.05.05 14:29MTI
Fotó: freedigitalphotos.net/rakratchada torsap

Az angliai Aldershotban született Ann Hunt és Elizabeh Hamel a múlt héten találkoztak Kaliforniában, köszönhetően gyermekeik állhatatosságának és egy pszichológia professzor segítségének. Az Angliában élő Huntot annak idején örökbe adták, és csak az után vált ismertté számára, hogy létezik valahol egy ikertestvére, amikor elkezdte édesanyját keresni nevelőanyja halála után.

Az amerikai Oregon államban élő Hamel tudott ikerpárja létezéséről, de mint elmondta, soha nem gondolta, hogy egyszer meg is láthatja őt. Szolgálóként dolgozó édesanyjuk azután döntött egyikük örökbeadásáról, hogy a gyermekek apja elhagyta őt. Azért választotta azt, hogy Elizabethet tartja meg, mert a lány gerincferdüléssel született, és ezért nehezebb lett volna örökbe adni.

Utóbbi egyedüli gyermekként nőtt fel. Későbbi amerikai férjével Máltán találkozott, és vele költözött az Egyesült Államokba. Két gyermekük született.

Ann Huntot egy házaspár fogadta örökbe, és szintén egykeként nőtt fel. Csak egy éve tudta meg, hogy ikerpár tagjaként született. Egyik lánya kutatta fel Elizabeth Hamelt, és levelet is írt neki. A testvérek hamarosan telefonon kapcsolatba léptek.

Hamel fia egy pszichológia professzor segítségével szervezte meg találkozójukat. A kétpetéjű ikerpár a következő napokat a Kaliforniai Állami Egyetemen tölti, az intézmény ikerkutató programjának keretében vizsgálják őket. Nancy Segal professzor a külön-külön felnevelt ikreket kutatja annak érdekében, hogy jobban megértsék a genetika és a környezet szerepét az emberi fejlődésben. Utána Hamel otthonában töltenek el közösen egy hetet, hogy jobban megismerhessék egymást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.