Természetes úton fogantak

Egy a millióhoz: egypetéjű hármasikrek születtek

Rendkívül ritka az az eset, amikor három baba is születik egyetlen petesejtből, az pedig még ritkább, hogy mindezt semmilyen külső beavatkozás nem befolyásolta, a lányok természetes módon fogantak.

2013.12.06 14:01ma.hu
Fotó: Sky News

Még a mesterséges megtermékenyítés után is igen ritka, hogy egypetéjű hármasikrek szülessenek, de minden külső beavatkozás nélkül az orvosok szerint mindössze egymillióból egy terhesség során fordulhat elő hasonló csoda. A kaliforniai Hannah és Tom Hepner tehát joggal lehetnek büszkék három lányukra, akik már születésükkor, sőt, valójában annál jóval korábban kivívták maguknak a világhírt.

Az egypetéjű ikrek úgy fejlődnek ki, hogy a megtermékenyülés után néhány nappal az épp osztódásnak indult zigóta kettéválik és külön-külön fejlődnek tovább. Az azonban csak elvétve fordul elő, hogy ez a folyamat kétszer is megtörténjen egymás után (a sejtek mindig feleződnek, tehát nem válhatnak háromfelé egy lépésben). Abby, Brin és Laurel november 22-én jöttek a világra a Sutter Memorial kórházban, és bár azt nem közölték a szülők, hogy a három kislány a terhesség hányadik hetében született, súlyuk igen csekély: Laurel a legnagyobbként is mindössze 1,8 kiló, Abby 1,45 kg, Brin pedig 1400 gramm.

A csöpp lányokat egyelőre a kórházban próbálják felerősíteni, szüleik addig nem vihetik őket haza, míg nem tudják önállóan szabályozni a testhőmérsékletüket - számolt be a Sky News hírcsatorna.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.