Kim Dzsong Il hagyatéka a tripla terhesség

Méztoniktól és állami segédlettel lett hármasikre

A 415. hármas iker érkezésének örül Észak-Korea. Az ország hírügynöksége kedden számolt be arról, hogy az újabb tripla gyermekáldás a "méztonik-infúzióknak" és az állam hármas ikreknek szentelt kiemelt figyelmének köszönhető.

2012.03.21 07:29MTI

A hármas ikrek édesanyja, Kim Szun Ok a héten adott életet a gyermekeknek. Az anya egy phenjani cipőgyárban dolgozik, férje ugyancsak gyári munkás. Kim várandóssága alatt közel száz napig feküdt egy kórházban, hogy a hármas ikrek egészségesen születhessenek meg.

A kismama a KCNA hírügynökség szerint "méztonik- és méhpempő-infúziókat, emellett különféle erősítőket kapott". A tavaly decemberben elhunyt államfő, Kim Dzsong Il korábbi útmutatásának megfelelően a hármas ikrekről különös figyelemmel gondoskodnak Észak-Koreában. Az édesanyák különleges ellátásban részesülnek, és ajándékokkal is elhalmozzák őket, ruhákat, takarókat, tejet és mézet is kapnak.

Ez azért nagy szó, mivel az ország rendszeres élelmiszersegélyre szorul a több mint 22 milliós lakosság ellátásának biztosítására. A közelmúltban az Egyesült Államokkal állapodtak meg arról, hogy az élelemszállítmányokért cserébe leállítják nukleáris és rakétaprogramjaikat.

A KCNA szerint először 1947-ben születtek hármas ikrek Észak-Koreában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.