Nem volt pénze ultrahangra az anyának

Két fejjel, de egy testtel születtek a sziámi ikrek

Csak a szülés előtt két héttel derült ki, hogy ikrei lesznek, de akkor sem volt ok az örömre, mert a babák szinte teljes egészében egy testen osztoznak: csak a fejük mutatja, hogy ketten vannak.

2014.03.14 18:29ma.hu
Fotó: YouTube

A legtöbb szervükön kénytelenek osztozni, csak a fejük, a nyakuk és a gerincük különálló a sziámi ikreknek, akiket egy észak-indiai nő hozott a világra szerdán. A 28 éves Urmila Sharma azt mondta, két héttel a szülés előttig még azt sem tudta, hogy ikrei lesznek, nemhogy össze vannak nőve, állítása szerint ugyanis nem volt pénze arra, hogy ultrahangos vizsgálatra menjen. Az elkeseredett szülőket ugyanakkor a Haryana tartományban álló Cygnus JK hindu kórház orvosai igyekeznek biztatni, mondván, a dicephalic parapagus néven ismert állapot ellenére a kislányoknak jó esélyeik vannak a túlélésre, és ígérik, hogy minden segítséget megadnak a családnak.

Az ikreket Dr. Shikha Malik szülész császármetszéssel segítette világra, a vizsgálatokat követően pedig elmondta, hogy a szétválasztásra semmi esély, mert a babák gyakorlatilag az összes létfontosságú szervükön osztozni kénytelenek. Most a legfontosabb az állapotuk stabilizálása, de Dr. Malik emlékeztetett egy amerikai ikerpárra, Abigail és Brittany Henselre, akik épp egy hete töltötték be a 24. évüket. Ők szintén csak a nyakuknál válnak ketté, de azt mondják, minden szempontból két külön személynek érzik magukat - néha még öltözködni is eltérően szeretnének, amit kis fantáziával meg is tudnak oldani.

A sziámi ikrek aránya meglehetősen ritka, a becsült aránya valahol az egy az ötven- és kétszázezerhez között van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.