Már feladták a reményt

Modern Lassie: másfél év után került haza a halottnak hitt kutya

Másfél évig reménykedtek, hogy egyszer még visszatér a családhoz a kutya, akinek még a Sandy hurrikánban veszett nyoma. Ám amikor tovább akartak lépni, a menhelyen meglepetés várta őket.

2014.05.05 12:29ma.hu

"Vakmerő", a barna-fehér pitbull-terrier keverék kutya még 2012 októberében szökött meg otthonról, amikor Amerikára lecsapott a Sandy hurrikán, családja pedig másfél évvel később kénytelen volt beletörődni, hogy az ebet bizony örökre elvesztették. A New Jersey-ben élő család a vihar után sokáig telefonálgatott a környékbeli menhelyekre, hátha valamikor felbukkan a kutya, de végül a családfő, Chuck James úgy döntött, ideje továbblépni és egy új kutyát magukhoz venni. Így hát amikor közeledett a legnagyobb lánya, Ally 10. születésnapja, az öttagú család kocsiba vágta magát és felkerekedtek, hogy a megyei menhelyen kiválasszák az ideális játszópajtást.

Fotó: freedigitalphotos.net/Grant Cochrane

Ám alighogy beléptek a ketrecek közé, ismerős arc nézett vissza rájuk. "Egy kicsit nagyobb volt, mint amilyenre emlékeztem, mert elég jól tartották őt" - viccelődött James. "De aztán ráfeküdt a feleségem lábára és azonnal tudtam, hogy tényleg ő az. Teljesen el voltam képedve. Tudtam, hogy ez azt jelenti, hogy ennek a kutyának a mi családunkkal kell lennie" - álmélkodott a családfő. A menhely gondozói megkérdezték, mivel tudják bizonyítani, hogy a kutya valóban az övék, mire Chuck felhívta egy barátját és percekkel később már ott is volt az e-mailben küldött kép, ami a családot és Recklesst ábrázolta.

"Mindannyian nagyon boldogok vagyunk, hogy visszakaptuk őt! Hála Istennek, hogy nem ölték meg a menhelyen, mert minden alkalommal, mikor megölnek egy állatot, akkor valakinek a barátja veszhet el. Nagy szerencse, hogy nem ez történt, mert akkor másképp végződött volna a történet" - magyarázta a férfi. A tisztviselők elmondták, hogy kóbor kutyaként gyűjtötték be Recklesst, most pedig mikrochipet kapott, hogy legközelebb gyorsabban rátaláljanak, ha úgy adódna. A család a Sandy tombolása után egy szállodában élt, míg otthonukat sikerült felújítani, most hétvégén viszont közösen elutaztak egy kempingezésre, hogy megünnepeljék a kutya hazatérését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.