Részegen vallotta be a gyilkosságot

Megölte az anyját, mert állítólag erre kérte őt

Amikor a férfi felhívta a hatóságot, hogy holtan találta az anyját az otthonukban, mindenki a nő idős korára és különféle betegségeire gondolt, és úgy hitték, természetes módon ért véget az élete. De nem így volt.

2014.04.25 12:29ma.hu

Letartóztatták és vádat emeltek a floridai Palm Coastban az a férfi ellen, aki két hónapja maga ölhette meg az anyját. A 62 éves Richard Guyton Mathews február 21-én jelentette az illetékes hatóságnak, hogy édesanyját, a 88 éves Mary Shaw Mathewst holtan találta az otthonukban. A seriffhivatal helyettese és a mentőtisztek este 7 óra előtt jelentek meg a helyszínen, és a nappaliban, egy széken ülve találták meg az asszony holttestét. Mint mondták, nem volt nyilvánvaló jele semmiféle traumának, ezért értesítették a nő háziorvosát, aki kiállította a halotti bizonyítványt, és a család elkezdhette a temetés szervezését.

Nem is derült volna ki talán soha, hogy az idős asszony nem természetes halállal távozott az élők közül, hanem gyilkosság áldozata lett, ha a fia le nem részegedik annyira, hogy elkezd beszélni. Amikor a férfi elment a temetkezési vállalkozóhoz, hogy megvitassák a végső búcsú menetét, a Lohman vállalat alkalmazottjának elmondása szerint Mathews erősen ittas volt és bánatában elkotyogta, hogy az anyja kérte meg arra, hogy ölje meg. Aztán elmesélte, hogy először fojtogatással próbálkozott, de nem tudta teljesíteni az anyja kérését, ezért inkább nagy mennyiségű altatót adott be neki.

Fotó: freedigitalphotos.net/Stuart Miles

A temetkezési vállalkozó azonnal jelezte a furcsa vallomást a rendőrségnek, akik meg is indították a nyomozást és elrendelték a boncolást. Ennek során kiderült, hogy Mary Mathews halálának közvetlen oka fulladás volt, de a toxikológia alátámasztotta a gyógyszerekről szóló részt is, szervezetében kifejezetten magas volt egyes szerek szintje. Ezután hallgatták ki Mathewst, vallomása pedig egybeesett a boncolási eredményekkel, így már hivatalosan is gyilkossággal vádolták - most 250 ezer dolláros óvadék ellenében tartják fogva a tárgyalás megkezdéséig.

A szomszédokat megrázta az eset, mivel úgy látták, hogy az asszony egészsége ugyan fokozatosan romlott, de mindvégig próbálta tartani magát. "A temetésen mindannyian részvétünket nyilvánítottuk és megráztuk [Richard] kezét és azt mondtuk, sajnáljuk. Akkor még nem tudtuk..." - mondta el az egyik szomszéd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.