Saját magát buktatta le a csaló

"Elnézést, ugye nem köröznek? Most már igen? Francba!"

Kíváncsiságának köszönheti a letartóztatását egy csaló, akinek egyelőre még nem fedezték fel a tetteit, így elfogatóparancsot sem adtak ki ellene, ám ő ezt épp a rendőrségen gondolta kideríteni.

2014.04.22 07:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net/patrisyu

Elfogott egy férfit az osztrák rendőrség, pedig eredetileg nem is körözték: a csalást és sikkasztást elkövetett bűnös saját magának köszönheti, hogy lebukott. Összesen négy alkalommal követett el törvényszegést, de azt hitte, megúszta, mert jó ideig senki sem zaklatta a sikkasztások miatt. Az 59 éves férfi azonban biztosra akart menni, ezért bement a salzburgi rendőrörsre és megkérdezte, egészen véletlenül nincs-e érvényben elfogatóparancs ellene.

Az ügyeletes tiszt meglepődött a kérdésen, de azért utánanézett az élő körözéseknek, és kiderült, hogy a férfi neve nem szerepelt a listában - egészen addig, míg vissza nem kérdezett a rendőr, hogy mit is követett el, ami miatt körözni kellene. Most a salzburgi börtönben várja a további ügymenetet - számolt be az Austrian Times című osztrák hírhonlap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.