Ezért nem kell mindent ész nélkül osztogatni!

Saját körözési fotóját osztotta meg - 45 perc múlva már bilincsben volt

Hiába intenek óva naponta, hogy a közösségi oldalakon ne osszunk meg gondolkodás nélkül mindent, ami szembejön velünk, egy fiatalember nem hallgatott a jó szóra: véletlenül a saját körözését tette ki az üzenőfalára.

2014.01.22 12:49ma.hu

Tavaly november óta körözte a pennsylvaniai rendőrség, de Anthony James Lescowitchnak ezidáig mindig sikerült kicsusszannia a kezükből. A 35 éves férfit azzal gyanúsítják, hogy köze volt egy tavaly júliusi támadáshoz, melyben egy férfit leütöttek, és amíg magatehetetlenül feküdt, kirabolták. A rendőrség az internetet hívta segítségül, amikor sikerült kideríteniük a feltételezett elkövető kilétét, arra azonban ők sem számítottak, hogy ilyen gyors eredményre jutnak.

Fotó: Facebook

Amikor megjelent Lescowitch képe a Facebookon, ő azonnal továbbosztotta, némi pikírt megjegyzéssel. A rendőrség kedden este, helyi idő szerint 21:20-kor tette közzé a körözött férfi képét, három perccel később pedig már Lescowitch oldalán is ott díszelgett a megosztott fotó, egy finoman szólva pikírt megjegyzéssel. A bejegyzés rövid időn belül begyűjtött két lájkot és számos barátja írt kommentet hozzá, melyben sok szerencsét kívántak neki.

Egy vonzó nőként pózoló nyomozó, TJ Rentschler ezt követően szóba elegyedett a férfival a kitett poszt kapcsán, fél óra múlva pedig már ott tartottak, hogy találkoznak egy cigarettára. A folytatást nem nehéz kitalálni: amikor a férfi odaért a megbeszélt helyszínre, a rendőrök már várták. A Metro című lap arra nem tért ki, hogy mikor várható a tárgyalása és milyen büntetésre számíthat. A tanulság viszont egyértelmű: mindig gondolja meg, mit oszt meg a közösségi oldalon!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.