Akinek vaj van a fején...

Országos versenyen bukott le a hét éve körözött bűnöző

Akinek vaj van a fején, ne menjen napra - szól a jól ismert mondás. Vincent Condron vagy nem ismerte ezt, vagy csak megfeledkezett az óvatosságról, így most hét év bujkálás után szinte maga sétált a rendőrök kezei közé.

2013.11.08 15:30ma.hu

Hét éven keresztül körözte a brit rendőrség, de nem akadtak Vincent Condron nyomára - egészen addig, míg el nem követte azt a fatális hibát, hogy menyasszonyával benevezett egy versenyre, melynek fődíja a fényes esküvő lett volna. Ám nem elég, hogy a nyereményt nem ők kaparintották meg, de a médiában megjelent fotók alapján rövidesen a rendőrök kopogtattak az ajtaján: a Souht Wales Echo több ezer olvasója közt pechjére egy olyan nyomozó is akadt, aki emlékezett a képére.

A férfi ellen 2007-ben adtak ki elfogatóparancsot, előtte egy évvel ítélték el betörésért és lopásért 12 hónapnyi közmunkára. A most 36 éves férfi azonban sem a felügyeleti szabályoknak nem tett eleget, sem az előírt képzési programban nem vett részt, ezért 2007 februárjában elrendelték a letartóztatását, amely alól az óvadék befizetése után szabadlábra helyezték. Tárgyalására háromszor kapott idézést, de egyiken sem jelent meg, ekkor újra elfogatóparancsot adtak ki ellene, ezúttal már óvadék kiszabásának lehetősége nélkül - de addigra a férfinak nyoma veszett és közel hét éven keresztül sikerült is elbújnia a hatóságok elől.

Vincent Condron a menyasszonyával - vajon lehetnek még boldogok? (Fotó: BPM Media)

Időközben megszabadult a korábbi heroinfüggőségétől, elvégezte a főiskolát Dublinban és megtalálta a szerelmet is, új életében azt remélte, hogy vállalkozást indíthat holisztikus gyógyítóként - mondta el David Leathley ügyész. A 2006-os lopás tárgya egyébként mindössze két DVD-készlet volt. Bár a férfi apja megerősítette, hogy leszokott a drogról és ma már teljesen tiszta, a bíróság szerint törvényt sértett akkor, amikor még heroinfüggőként Írországba szökött.

"A saját biztonsága érdekében menekült el és segítséget kért, ahogyan kellett" - mondta a férfi apja, aki abban reménykedik, hogy Condron újabb vizsgálata során figyelembe veszik az elmúlt csaknem hét évben tanúsított életvitelét és megengedik neki, hogy letegye a nyáron esedékes utolsó vizsgáját, hogy valóra válthassa az álmait - számolt be a Daily Mirror című brit lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.