4 hónapig éhezett a hegyekben

Pedofil vád miatt körözték az Andokból előkerült férfit

Hónapok óta keresték kiskorú sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmény miatt azt az uruguayi férfit, aki vasárnap került elő négy hónapi éhezés után legyengülve az Andok argentin részén.

2013.09.11 09:38MTI

A chilei államügyészség hétfőn bejelentette, hogy Raúl Fernando Gomez Circunegui Chiléből menekült el, ahol nyolcéves unokaöccsével szemben elkövetett szexuális bűncselekmény miatt keresik. A férfit jelenleg a nyugat-argentin San Juan város kórházában ápolják. A város illetékes bírója kedden elrendelte előzetes letartóztatását, miután Chile Gomez kiadatását kérte - közölte a DyN hírügynökség. Uruguayban is megerősítette az Interpol, hogy az andoki vándor ellen nemzetközi elfogatóparancs van érvényben.

Gomez május 11-én indult útnak a chilei Petorcából. Családjával tudatta, hogy motorja lerobbant, ezért gyalog szeli át az Andokot. Arra kérte őket, hogy ha egy hét múlva nem érkezne meg az argentin oldalra, akkor jelentsék eltűnését. A család bejelentése csak június végén érkezett meg Argentínában. A keresési akció akkor eredménytelenül zárult.

Eközben július 17-én Chilében körözést adtak ki Gomez ellen, mivel a kijelölt időpontban nem jelent meg a bíróság előtt. Áprilisban ugyanis feljelentették szexuális bűncselekmény miatt, amelyet állítólag egyik sógornője gyermeke ellen követett el - közölte a Cooperativa argentin rádiócsatorna.

Raúl Fernando Gomez Circuneguit vasárnap találták meg véletlenül az Andokban egy háromezer méter magasságban lévő hegyi menedékházban. A húsz kilót fogyott férfi erősen legyengült, kiszáradt állapotba került, látása a magaslati napfény miatt meggyengült. Elmondása szerint a menedékházban maradt élelmen, egereken, füvön élt, sőt, egyszer egy baglyot is elejtett.

Gomez az uruguayi Bella Unionban szerelőként dolgozott. A motor lerobbanása után gyalog vándorolt egy olyan út mentén, amelyet nyáron az Andok átszelésére használnak. A hóesés azonban betakarta az utat és a férfi északra tévedt. Az Andok hágóit a téli szezon idejére, április 30-tól lezárják. A férfi a hegyi lakba érkezve feladta a vándorlást és már csak a csodára várt, amely végül vasárnap meg is érkezett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.