A magas bűnözési rátáról forgatott a stáb

Élő tévéadásban csapott le a zsebtolvaj

A tévétársaság szerint nem megrendezett jelenet volt, hanem valódi rablást láthattak élő adásban a nézők a második legnagyobb brazil városban, ahol épp a magas bűnözési rátáról kérdeztek egy nőt.

2014.04.10 17:15ma.hu

A jelenet lehetne akár megrendezett is, ám a tévétársaság szerint valódi volt az a rablás, amit élő adásban láthattak a brazil nézők - miközben épp a Rio de Janeiro-i kiugróan magas bűnözési rátáról kérdeztek egy találomra megállított nőt. A riportalany épp azt kezdte panaszolni, hogy felháborító, hogy nincs egy rendőr sem a környéken, ezért fényes nappal is rendszeresek a zsebtolvajok, amikor egy fiatalember lépett mögé és egy mozdulattal letépte a nő arany nyakláncát.

A riporter feltűnően gyors reflexszel reagált, a nő kezébe nyomta a mikrofont és a jegyzeteit, majd a tolvaj után iramodott, aki viszont mégsem vitte el a nő láncát, mert amikor elszakította a vékony ékszert, az kicsúszott a kezéből. Futni viszont jól tudott, így a riporternek nem sok esélye volt utolérni őt.

Fotó: LiveLeak

A brazil városban világviszonylatban is magas a bűnözés, gyakoriak a bandaháborúk és a droggal kapcsolatos bűncselekmények. Tavaly augusztusban csak Rióban és a közvetlen környékén 406 gyilkosság történt, ami 40 százalékos növekedés az egy évvel korábbi adathoz képest. Emellett 629 rablást jelentettek a tömegközlekedési eszközökön utazók, míg a zsebtolvajlások száma ugyancsak 40 százalékkal emelkedett.

A videó a brazil hatóságok szerint újabb figyelmeztetést jelent a focivébére utazó turisták számára, hogy jobban teszik, ha felfogadnak maguk mellé egy-egy őrt, bár az elmúlt hetekben1400 katonát és rendőrt vezényeltek ki az utcákra erődemonstrációs céllal, hogy az elszegényedett területeken is visszaszorítsák a bandabűnözést.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.