Kétségbeesetten próbált menekülni a fagyasztóból

Feltámadt a hullaházban, de megfagyott

Arccal lefelé, félig széttépett hullazsákban találták meg a korábban hűtőkamrába tett idős asszony holttestét, a boncolás pedig megerősítette, amit ez alapján már sejteni lehetett: nem a szívrohamba halt bele, hanem megfagyott.

2014.04.07 07:29ma.hu

Megfagyott egy nagymama, miután magához tért a hűtőkamrában, egy hullazsákba csomagolva, a boncolás pedig megerősítette, amit a hullaházi dolgozók már sejtettek: nem az előzőleg elszenvedett szívroham okozta a 80 éves Maria de Jesus Arroyo halálát. A nőre félig kibontott zsákban, az eredetihez képest megfordulva találtak rá az alkalmazottak, szemmel láthatóan nem olyan testhelyzetben volt, ahogyan berakták a kamrába, a sérülésekből pedig a patológus arra következtetett, hogy az asszony kétségbeesetten próbált menekülni, de már nem volt elég ideje: a fagypont alatti hőmérsékletű kamrában túlságosan lehűlt a teste, végül a kórboncnok fulladást és hipotermiát állapított meg a halál közvetlen okaként.

A család most pert indított a 2010-ben bekövetkezett műhiba miatt, az orvosok ugyanis egy szívrohamot követően nyilvánították halottnak az idős asszonyt, aki nem sokkal később magához tért a hullaházban és ezután próbált kijutni, de már hiába. A White Memorial Medical Center viszont tagadja, hogy bármilyen hibát vétettek, a kórház szóvivője szerint az orvosok a szokásos protokollt követték, miután az asszonyra életjelek nélkül bukkantak rá. Mint mondták, biztosak abban, hogy a bíróságon is igazolni tudják, hogy a nő haláláról valóban a megfelelő módon győződtek meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.