Négy óráig nem voltak életjelei

Már a hullazsákban volt, mikor feltámadt a halott

Amikor az orvos megvizsgálta az idős férfit, nemcsak a pulzusát nem érezte, de szívhangokat sem hallott, és semmi egyéb életjelet nem tapasztalt. Négy órával később a férfi mégis "feltámadt".

2014.02.28 17:29ma.hu

"Még nem ment el" - szólt a telefonba az unokatestvére annak a férfinak, akinek az édesapját nem sokkal korábban vitte el a temetkezési vállalkozó. "Hogy érted azt, hogy még nem?" - kérdezett vissza a döbbent férfi, mire Eddie Hester közölte: "Apád még mindig itt van." A szívbeteg férfit alig négy órával később nyilvánította halottnak az orvos, miután sem pulzust nem tudott rajta kitapintani, sem a szívhangját nem hallotta, és semmi nem utalt arra, hogy még élne.

Kihívták hát a temetkezési vállalkozót, aki annak rendje-módja szerint becsomagolta a hullazsákba Walter Williams testét és bevitte a hullaházba, ahol elkezdte összeszedni a balzsamozáshoz szükséges eszközöket. Van némi sejtésünk róla, mit élhetett át, amikor meghallotta a tompa puffanásokat, amik a hullaszállító, merevített zsák felől érkeztek, miközben Williams rugdosta az átmeneti koporsóját. A halottszállító azonnal a kórházba rohant vele, ahol szakszerű ellátást kapott.

"Még soha nem tapasztaltam ehhez hasonlót" - magyarázta a temetkezési vállalkozás igazgatója. A halottkém a WAPTV című csatorna kamerái előtt is megerősítette, hogy amikor szerdán késő este, 22:30 körül megvizsgálta a férfit, nem volt szívverése. Az esetet mindenki csodának minősítette, a halottkém az egyetlen reális magyarázatnak azt tartja, hogy Williams pacemakere leállt, aztán valamitől újraindult, de sem azt nem lehet tudni, hogy mitől, sem pedig azt, hogy a több órája klinikai halott férfi hogyan térhetett vissza a szívritmusszabályozó bekapcsolása után.

Az eset a Mississippi állambeli Lexingtonban történt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.