Vagyont ért a tucatnyi leguán

Zokniba csomagolt hüllőket akartak csempészni

Zoknikba próbálták elrejteni a 13 leguánt, de lebukott a két csempész a Heathrow-n, jutalmuk a mesés vagyon helyett fejenként egy-egy év börtön lett. Az állatok egyike nem élte túl a repülést.

2014.04.04 07:51ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net (Képünk illusztráció!)

A Bahamákról hazatérve próbált némi extra zsebpénzre szert tenni két román nő, ám amikor a Heathrow-n leszállt a gépük, az éles szemű vámtisztviselők észrevették, hogy valami nincs rendben a csomagjaikkal és kirámolták azokat. Nem kis meglepetéssel fedezték fel a ruhák közé, zoknikba csomagolt leguánokat, összesen 13 példányt, melyek közül a 8 órás repülőút során az egyik el is pusztult, a másik 12-ből viszont szép kis vagyonra tehettek volna szert: ha sikerül a tervük és el tudták volna adni a német feketepiacon, közel 96,7 millió forintnyi összeg üthette volna a markukat.

A német hatóságok azonban másképp mutatták ki a bőkezűségüket, pénz helyett ők egy-egy év börtönnel díjazták a 26 éves Angela-Alina Bitát és a 24 éves Victoria Olivia Bucsát a ritka San Salvador fajtájú leguánok csempészése miatt. Ezek a hüllők kizárólag a Bahama-szigeteken lelhetők fel természetes környezetükben, de számos tehetős ember státuszszimbólumként tart egy-egy példányt a világ más helyein belőlük.

A csempészek a héten tartott tárgyaláson bűnösnek vallották magukat, a szakemberek pedig meglepetésüknek adtak hangot, amiért csupán egy állat nem bírta ki a megpróbáltatásokat -számolt be a Daily Mirror.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.