A vámosok alig hittek a szemüknek

10 ezer teknőst csempészett volna a bőröndjében

Napkrém, váltás fehérnemű... no meg teknősök, nem is kevesen: szám szerint 10 ezren. Ezt találták a határőrök egy Indiába utazó párosnál, az aprócska tengeri állatok alig fértek el a reptéri helyiségben.

2013.07.22 12:42ma.hu

Ilyet még a sokat látott határőrök sem sűrűn látnak: mintegy tízezer apró, néhány centis teknőst próbált Kínából Szingapúrba csempészni két férfi, ám amikor átszálltak az indiai Kolkatában, az ellenőrzésnél megbuktak. A két indiai állampolgár a kínai biztonsági vizsgálaton valahogyan átcsusszant, de a kolkatai biztonságiaknak szemet szúrtak, amikor épp a bőröndjeikre vártak.

Fotó: YouTube

A tisztviselők nem voltak restek megszámolni az egyébként veszélyeztetett fajok közé sorolt teknősöket: 10043 darabot akartak a csempészek átvinni a határon, de a hivatalos közlemények arra már nem tértek ki, mi lett volna a cél ezzel a nem kis létszámú populációval. A kifejlett egyedek mindenesetre kedvelt célpontjai az orvvadászoknak, lényegében minden részét jó áron adják-veszik a feketepiacon, a tojásoktól kezdve a húsukon és bőrükön át a páncéljukig. A természetes élőhelyük ugyanakkor folyamatosan csökken és a környezetszennyezés is a kihalás felé sodorja a fajt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.