A vizes nadrág buktatta le a csempészt

Rossz ötlet: gatyájában akart élő halakat csempészni

A nadrágján átszivárgó víz keltette fel a határőrök gyanúját, kisvártatva kiderült, hogy a vietnámi férfinak valóban nem prosztataproblémái vannak, hanem rosszban sántikál.

2013.09.02 07:29ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net (Képünk illusztráció!)

Megbukott a nagy terv, pedig minden olyan jól kitaláltnak tűnt - legalábbis a vietnámi férfi számára, aki azt gondolta, hogy a nadrágjába rejtett nejlontasakokban fog néhány élő halat hazájába csempészni Új-Zélandról. Csak arra az egy apró kis bakira nem számított, hogy a zacskók egy idő után szivárogni kezdenek, az átázott nadrág pedig kellően feltűnő volt ahhoz, hogy a határőröknek is szemet szúrjon.

A férfi, aki azzal próbált védekezni, hogy a halak egy barátjához tartoznak, ő csak segített volna, mintegy 17,5 millió forintnak megfelelő összegű bírságra számíthat. Az illetékes hivatal szóvivője rámutatott, hogy az efféle tiltott tevékenységek akár beláthatatlan ökológiai tragédiával is járhatnak, hisz nem lehetett előre tudni, hogy a halak, amelyeket a férfi titokban vitt volna Vietnámba, hordoznak-e valamilyen betegséget, de az is előfordulhat, hogy egy így betelepített új faj kiszorítja az adott területen élő őshonos fajokat - számolt be a Metro című brit lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.