Bridget Jones visszatér

Renée Zellweger ismét Bridget Jones bőrébe bújhat

Helen Fielding angol írónő azt szeretné, hogy ismét Renée Zellweger alakítsa a főszereplőt, ha megfilmesítik a Bolondulásig - Bridget Jones naplója 3. című új könyvét. A második rész 2004-ben, tehát 10 éve került a mozikba.

2014.03.23 16:40MTI
youtube.com

Renée csodálatosat alakított Bridgetként, pompás lenne, ha a szerepet ismét eljátszaná - hangoztatta az írónő a Welt am Sonntag című német vasárnapi lapnak adott interjújában.

A kérdésre, hogy nem klisészerűek-e Bridget evési rohamai, és nem egy idejétmúlt képet mutat be a nőkről, az 56 éves írónő kijelentette, hogy harmadik regényben már 51 éves Bridget felhagy az álmodozással, amikor már egyfolytában boldog. Kezdetben amikor valami félresikerült neki, kapcsolatai felbomlottak, állandóan visszatért a súlyprobléma témája. "Aztán azt mondta. Túlságosan kövér vagyok, meg kell változnom. Ezzel én azt akartam mondani, hogy a nők mindig azon lovagolnak, hogyan érzik magukat, mit tettek rosszuk, min kellene változatniuk. Ezzel szemben a férfik azzal vannak elfoglalva, hogyan uralják környezetüket - otthonukat, barátaikat, a sportot és karrierjüket" - hangoztatta az írónő.

Bridget Jones naplójának harmadik része angolul múlt év őszén látott napvilágot. A kötet magyarul Bolondulásig címen jelent meg néhány napja az Európa Könyvkiadó gondozásában. Az angol írónő népszerű figurája 51 évesen még mindig megszállottan méri súlyát, csakúgy mint követőinek számát a Twitteren, és férje, Mark Darcy halála után azon van, hogy újraindítsa az életét. Végül egy nála jóval fiatalabb férfival hozza össze a sors az internet révén.

Bridget Jones történetét eredetileg a The Independent hasábjain olvashatta folytatásokban a közönség. Az első két regény, a Bridget Jones naplója és a Bridget Jones: Mindjárt megőrülök 1996-ban, illetve 1999-ban jelent meg. Az első két regényből több mint 15 millió példány kelt el világszerte, majd Renée Zellweger, Colin Firth és a Daniel Clevert alakító Hugh Grant főszereplésével népszerű filmfeldolgozás készült belőlük 2001-ben, illetve 2004-ben. Daniel Clever nem hiányozik az új könyvből sem, ő Bridget gyerekeinek, Mabelnek és Billynek a keresztapja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.