Özvegyként tér vissza a naplós lány

Bridget Jonesnak két gyereke lett, de Markot kinyírta az író

Jó pár év eltelt azóta, hogy Bridget Jones révbe ért, rátalált a hőn áhított szerelemre és Mark Darcy megkérte a kezét, a hamarosan megjelenő új könyvben már 51 éves és még mindig harcban áll a mérleggel.

2013.09.30 13:26MTI

Kétgyerekes özvegyként tér vissza Helen Fielding új könyvében, a Mad about the Boy című kötetben Bridget Jones. Az angol írónő népszerű figurája 51 évesen még mindig megszállottan méri súlyát, csakúgy, mint követőinek számát a Twitteren, és férje, Mark Darcy halálát követően öt évvel azon dolgozik, hogy újraindítsa az életét.

Renée Zellweger Colin Firth és Hugh Grant között a 2004-es filmbemutatón (Fotó: MTI)

Végül egy nála 20 évvel fiatalabb, Roxster nevű férfival hozza össze a sors az internet révén - derült ki a megjelenésre váró könyvből ismertetett részletből, amelyet a Sunday Times című lap ismertetett.

Helen Fielding könyve október 10-én jelenik meg, az olvasók 1999 után találkozhatnak újra a popkultúra ismert figurájává vált Bridget Jonesszal. Az előző kötet Bridget és Mark eljegyzésével ért véget.

Bridget Jones történetét eredetileg a The Independent hasábjain olvashatta folytatásokban a közönség. Az első két regény, a Bridget Jones naplója és a Bridget Jones: Mindjárt megőrülök 1996-ban, illetve 1999-ban jelent meg. Az első két regényből több mint 15 millió példány kelt el világszerte, majd Renée Zellweger, Colin Firth és a Daniel Clevert alakító Hugh Grant főszereplésével népszerű filmfeldolgozás készült belőlük 2001-ben, illetve 2004-ben.

Daniel Clever nem hiányozhat az új könyvből sem, ő Bridget gyerekeinek, Mabelnek és Billynek a keresztapja.

Az angol írónő könyveit Magyarországon megjelentető Európa Könyvkiadó az MTI-t arról tájékoztatta, hogy novemberben a Bridget Jones-történet első két kötete jelenik meg újra, a harmadik rész pedig várhatóan februárban kerül a boltokba. A Mad about the Boy-t szintén Sóvágó Katalin fordítja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.