"Ding-dong, meghalt a boszorkány!"

Dalra fakadt az anyós halálán, fészerbe zárta a férje a nőt

Az anyósok kibírhatatlanságáról számtalan legenda kering, és valljuk be, nem is mind alaptalanul. Nem csoda, hogy egy nő annyira örült az anyósa halálának, hogy dalolászni kezdett és nem bírta abbahagyni.

2014.03.20 09:54ma.hu

"Az anyós akkor jó, ha porhanyós" - tartja a népi bölcsesség, és bár tudjuk, hogy ez mindig másnak az anyósára értendő, a sajátunkat sosem szidjuk... a szemébe..., de valljuk be, el tudjuk képzelni, mit érezhetett az a feleség, aki az anyósa halálakor olyan féktelen örömöt érzett, hogy azon nyomban dalra fakadt és aztán abba se tudta hagyni a dudorászást. "Ding-dong, meghalt a boszorkány!" - danászta, amíg a férje meg nem hallotta.

Akkor tört ki a botrány. Az angliai Cornwallban élő 42 éves Andrew Salmon ugyanis minden hibája ellenére igenis szerette az anyját, és nem tartotta illendőnek, hogy neje ennyire tiszteletlen a halottal szemben. Először csak figyelmeztette Beverleyt, hogy fogja vissza magát, de az asszony csak nem hagyta abba az éneklést, így végül a férfi dühében kizárta őt a házból. A feleség a kertben álló fészerbe kucorodott be, de az sem tetszett a férjnek, mérgében rázárta a nőre a tároló ajtaját, Beverley viszont egy idő után elunta a tétlen üldögélést és kimászott az ablakon.

Fotó: freedigitalphotos.net (Képünk illusztráció!)

Amikor visszament a házba, a férj még dühösebb lett, és a lábánál fogva próbálta kirángatni az ajtón kívülre, de Mrs. Salmon valahogyan kiszabadította magát, felrohant az emeletre és akkor már ő is ellentámadásba lendült: kidobálta a férj ruháit az ablakon keresztül. A házaspár tagjai közt feszülő ellentét nagyjából itt érte el a csúcspontját, a férj leszorította az ágyra az asszonyt a torkánál fogva, és bepancsolt neki egyet.

Letartóztatása után azt mondta a rendőröknek, hogy depressziós volt az anyja halála miatt, és nem volt túl boldog attól, hogy a felesége nem állt mellette az anyja elvesztésekor. A február 6-i incidens miatt a férfit most próbaidőre bocsátották - számolt be a Daily Mirror.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.