Mentális zavarok miatt él bezárva a férfi

Ketrecbe zárták a szülei, 30 éve félnek kiengedni

Kamaszkorában zárták ketrecbe a szülei, mert nem tudták kifizetni az orvosi kezeléseket, a 46 éves férfi azóta él egy néhány négyzetméteres cellában, és a szülők azon aggódnak: mi lesz, ha már ők nem lesznek.

2013.08.26 10:29ma.hu

Mindössze öt négyzetméter jutott neki az elmúlt 30 évben, az se túl otthonos: a 46 éves Dong Hai kamaszkora óta egy kőből épült cellában tölti napjait. A délkelet-kínai Longhaiban élő férfit a saját szülei zárták be, amikor 16 évesen mentális problémák mutatkoztak nála, és Dong Watou és felesége attól féltek, valakit bántani fog a fiuk. Ezért aztán felépítették a kertben a kőkunyhót és oda száműzték gyermeküket.

Fotó: freedigitalphotos.net (Képünk illusztráció!)

A fiút eleinte még megpróbálták kórházban kezeltetni, több intézménybe is eljutottak vele, de egy év után a család az összes megtakarítását felélte és kénytelenek voltak a kezelést megszakítani. Mint mondják, életük legnehezebb döntése volt, hogy Hait a kertben épített cellába zárják, de nem tudtak mást tenni. A 70-es éveikhez közeledő szülők mostanában legfőképp attól rettegnek, hogy mi lesz a férfival, ha ők már nem lesznek - számolt be a Daily Mirror.

Hai cellájába senki nem teszi be a lábát, ételt, italt és egyéb dolgokat is csak a falakon kialakított keskeny réseken keresztül juttatnak be hozzá, az ürüléket pedig egy rúdra erősített lapáttal szedi ki az apja, így Hai valóban nem árthat senkinek - bár az nem derül ki a sajtóbeszámolókból, hogy mit tett a férfi tinédzserként, ami miatt ennyire rettegnek tőle.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.