Csődöt mondtak a hagyományos módszerek

Drótketrecet rakott a fejére, hogy leszokjon a cigiről

Furcsa, de egyelőre működőképes ötlettel próbál megszabadulni a több évtizedes szenvedélyétől egy török férfi: drótketrecet csinált a fejére, ami miatt nem tud rágyújtani.

2013.07.10 11:10ma.hu

A 42 éves Ibrahim Yucel a középiskola 2. osztályában gyújtott rá az első szál cigarettájára, függősége pedig évek óta olyan szinten áll, hogy napi két doboznál kevesebbel nem is éri be. A háromgyermekes édesapa azonban nemrégiben úgy döntött, nem szeretné gyermekeit annak kitenni, amit ő élt át a dohányzástól rákot kapott apja mellett, aki emiatt halt meg már évekkel ezelőtt. Noha a tragédia hatására többször is megpróbált leszokni, elhatározását újra meg újra kudarc övezte, ezért fordult most egy merőben szokatlan módszerhez.



"Nagyon sokszor megpróbáltam leszokni, de sosem sikerült. Nem volt elég erős hozzá az akaratom, a rabjává tett a cigaretta. Rájöttem, hogy csak akkor sikerülhet a leszokás, ha korlátokat szabok az akaratomnak, és egy áttöprengett éjszaka után megszületett a megoldás: a bukósisak mintájára egy drótketrec a fejemre!" - magyarázta a férfi. El is készítette a sűrű szövésű kalitkát, amelyet minden alkalommal a fejére tesz, valahányszor kilép az otthonából, a kulcsot pedig a felesége és a lánya őrzi.

"Két napja viselem a ketrecet és azóta nem gyújtottam rá" - mesélte a hónap elején. Próbálkozását ezidáig siker övezi, ellentétben az elmúlt 26 évvel, amikor minden egyes születésnapon - a sajátján és a családtagjaién egyaránt - megfogadta, hogy többé nem gyújt rá, de az elszántsága nem tartott sokáig. "Remélhetőleg a ketrec segítségével magam mögött hagyhatom a szenvedélyem" - mondta.

Családja támogatja a törekvéseit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.