Bedugta a lábát az oroszlán ketrecébe

Oroszlán csócsálta meg a lábát a felelőtlen lánynak

Óriási szerencséje volt annak a tinédzsernek, aki a tilalmakat figyelmen kívül hagyva közvetlen közel ment egy állatkertben az oroszlán ketrecéhez és ott bedugta a lábát a rácsokon.

2013.04.12 07:29ma.hu

Kis híján odaveszett a lába annak a felelőtlen amerikai tinédzsernek, aki romániai vakációja alatt elment Suceava megyei Radauti Állatkertbe és ott túl közel került az oroszlánhoz. Pedig a ketrec körül egy jól látható sáv jelzi, hogy az már nem a látogatók részére van fenntartva, de a meg nem nevezett tinédzser ennél is tovább ment: nemcsak megközelítette a ketrecet, hanem be is dugta a lábát a rácsokon keresztül.

Fotó: freedigitalphotos.net

Arra az egyre viszont nem számított, hogy a ketrec túlsó felében látszólag békésen üldögélő nagymacska egy pillanat alatt ugrik oda hozzá, és mielőtt a lány még ki tudta volna húzni a lábát, az állat már belemélyesztette a karmait és elkezdte rágcsálni a bokáját. Az egyik állatkerti dolgozó ugrott oda a sikongatásra és egy söprűvel sikerült elkergetnie a ketrec szélétől az oroszlánt, amíg kiszabadították az ostoba lányt.

"Óriási szerencséje volt, csak annak köszönheti a megmenekülését, hogy az oroszlán épp evett. Így az ő számára ez az egész csak játék volt. Ha ez a mutatvány fél órával korábban történik, egészen másképp végződött volna" - idézte az állatgondozót az austriantimes.at című osztrák hírhonlap.

"A lánynak semmilyen engedélye nem volt, hogy ezen a területen tartózkodjon" - vette át a szót az állatkert igazgatója. "Szerencséje volt, hogy az oroszlán előtt épp ott volt az étele. A sávok azért vannak, hogy elválasszák az oroszlánokat és az embereket."

A tinédzsert előbb a Radauti városi kórházba vitték, ahonnan a sürgősségi ellátást követően átszállították a suceavai megyei központba további kezelésre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.