Anyja ejthette a ketrecbe a gyereket

Megrázó! Halálra marcangolták a 3 éves kisfiút az állatkerti hiénák

Esélye sem volt annak a 3 éves kisfiúnak, aki a korlátról esett be a hiénakutyák ketrecébe: a 11 tagú kolónia azonnal rávetette magát a kicsire. Felkavaró részletek!

2012.11.05 17:29ma.hu

Egy pillanatnyi figyelemkihagyás volt csak, de a 3 éves kisfiú sorsa megpecsételődött: a pittsburgh-i állatkert hiénakutyái azonnal rávetették magukat, hiába rohantak oda azonnal a gondozók és próbálták hegyes dárdákkal elriasztani őket, a támadásnak csak akkor lett vége, amikor egy rendőr kilőtte a legagresszívabb falkavezért. A gyermek az anyjával és pár baráttal ment az állatkertbe, majd felkapaszkodott a védőkorláton - bár egyes szemtanúk szerint maga az anya emelte őt az elkerített ketrec fölé -, és nem tudták elkapni, amikor megbillent és bezuhant.

Az állatkert igazgatója, Barbara Baker elmondta: az egyértelmű, hogy az állatok megtámadták a gyermeket, de az csak az igazságügyi boncolás után derülhet ki, ha egyáltalán kiderül, hogy a támadás következtében vesztette-e az életét, vagy már akkor halott volt, amikor leesett a mély gödörbe - számolt be a Daily Mirror című lap. Az esetet a rendőrség vizsgálja, az állatkert pedig egyelőre nem fogad látogatókat.

Baker azt is elmondta, belső vizsgálatot indítanak a baleset ügyében, hogy megállapítsák, felelős-e az intézmény a tragédiáért. A több mint száz éves múltra visszatekintő intézményben sosem történt még halálos baleset. A hiénák 0,6 hektárt elfoglaló területe egyébként az úgynevezett afrikai szavannai részen található, számos más afrikai állattal együtt. Májusban néhány hiéna kiásta magát a kerítés alatt és átszökött egy olyan területre, amely többnyire zárva van a látogatók előtt. Ennek ellenére akkor egy órán át biztonsági okokból zárva tartották a teljes állatkertet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.