Többszörös adócsaló, de nem bezárható

Nem tudják börtönbe zárni, mert túlkoros a matróna

Túlkoros a börtönhöz egy 91 éves, többszörös adócsaló svéd nő, a hatóság pedig nem tud vele mit kezdeni, hogy megbüntethesse. Így aztán legfeljebb a felfüggesztett jöhet szóba.

2013.04.30 14:06MTI

Már ötször találták bűnösnek adócsalásban - méghozzá több millió koronásban -, amely normális esetben börtönnel jár, a matróna azonban hajlott kora okán csak felfüggesztett szabadságvesztés kapott és tetemes bírságot. Utóbbit azonban képtelenek bevasalni rajta, mivel nincs semmije, még a ház sem az övé, amelyben él.

"Megkaphatják a koporsómat, ha elmegyek" - idézte a nőt a The Local című svéd lap. "Egész életemben gürcöltem, és sohasem károsítottam meg szándékosan sem embert, sem államot" - tette hozzá.

A matróna üzleti kudarcokban gazdag élete során jó pár vállalkozást juttatott csődbe. A svéd törvények szerint a 65 év feletti törvénysértők büntetésének kiszabásához fokozott körültekintés szükséges. 2002 és 2011 között 67 százalékkal nőtt a korcsoport bűnözési rátája - jegyezte meg a lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.