Elegük lett a sanyarú börtönéletből

Helikopterrel léptek meg a börtönből, fényes nappal

Eltérített helikopter segítségével, egy leeresztett kötélhágcsóra felmászva szökött meg két fegyenc egy kanadai börtönből, utóbb telefonon jelentkezett egyikük a médiánál és közölte, esze ágában sincs feladni magát.

2013.03.18 07:29ma.hu / MTI

Torkig van a rabélettel - ezzel indokolta egy kanadai szökevény, hogy nem épp szokványos módon, önként távozott a quebeci fegyintézetből. A 33 éves Benjamin Hudon-Barbeau-nak "útitársa" is akadt a 36 éves Danny Provencal személyében, akik fényes nappal léptek meg, lényegében az őrök szeme előtt, amikor a börtön fölött megjelent egy helikopter, kötéllétrát eresztettek le és a két felkapaszkodó rabbal villámgyorsan tovarepült.

A vasárnapi szökésben részt vevő légijármű pilótáját nem vonták felelősségre, őt ugyanis az esetet követően sokkos állapotban találták meg a Saint-Jérôme fegyháztól mintegy 85 kilométerre, elmondása szerint két turista bérelte őt fel sétarepülésre, ám a levegőben "módosították" az útirányt és békés turistákból fegyveres gépeltérítővé váltak. Szerencsére a sikeres akció után a pilótát nem bántották, de ő most a helyi sajtó szerint kórházban próbálja kiheverni a megpróbáltatásokat.

A fegyveres bűncselekményekért elítélt Hudon-Barbeau egy montreali tévében és rádióban telefonon jelentette be, hogy azért szökött meg, mert elege lett a börtönéletből, és inkább meghal, mintsem feladja magát. Eközben azonban az is kiderült, hogy megsérült a lábán - ami fontos szempont lehet a rendőrség számára. A férfi, akit gyilkossági kísérlettel is vádoltak, de később felmentették, a hírek szerint összeköttetésben áll a Pokol Angyalai nevű hírhedt motorosbandával. Szökevénytársáról a helyi lapok mindössze annyit írtak, hogy "bűnlajstroma hosszú".

A saint-jérôme-i fegyházban őrzött mintegy 500 rab közül a múlt hónapban tucatnyian fellázadtak. A quebeci rendőrség vasárnap esti bejelentése szerint a szökés után három személyt elfogtak, de mivel még mindig tart az akció, további részleteket egyelőre nem árultak el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.