Másfél órán keresztül senki nem ment érte

Bezárták a bankba, a riasztó sem segített a kijutásban

Másfél órán keresztül hiába várta, hogy valaki kiszabadítja, a bankban felejtett ügyfélért senki nem akart visszamenni. A rendőrség és a riasztó központi csapata sem sietett, hogy megnézze, miért vijjog a sziréna.

2014.02.11 08:42ma.hu
Fotó: freedigitalphotos.net

Másfél órán keresztül volt bezárva egy bankfiókba egy ügyfél, aki a rendőrséget is hiába hívta, azt mondták, legalább egy óra, mire valaki érte tud menni. Az angliai Natwest bank ügyfele egy telefonhívást akart elintézni, ezért az ügyintéző egy félreeső, csendes helyiségbe kísérte, aztán pár perccel később már teljesen megfeledkezett róla, és mindenki hazament. A neve elhallgatását kérő nő hétfőn nem sokkal 17 óra előtt ment be a London központjában lévő waterloo-i fiókba, így történhetett meg, hogy percekkel később szó szerint a bank rabjává vált.

Az ügyfél többször is elindult az ajtó felé, és olyankor egyre határozottabban hallotta, hogy szól a bank riasztója, ennek ellenére továbbra sem történt semmi, így végül felhívta a rendőrséget és bejelentette, hogy be van zárva egy bankba. A rendőrségen azonban azt felelték, hogy legalább 60 percig senkit nem tudnak küldeni - számolt be a Daily Mirror. Ezután a nőnek sikerült elérnie azt a céget, amelyik a riasztórendszert felügyelte, ott viszont legnagyobb meglepetésére azt mondták neki, próbálja megkeresni a vészkijáratot és azon keresztül jusson ki.

"Nem akartam ezt tenni. A bank tele volt az ujjlenyomataimmal, úgyhogy megmondtam nekik, hogy inkább maradok és várok" - idézte a lap az ügyfelet. Makacsságának köszönhetően végül a távfelügyelet értesítette a bank vezetőjét, a nő pedig este negyed 8-kor, másfél órával a bankba érkezése után szabadult ki. A bank a kiadott hivatalos közleményben ígéretet tett rá, hogy mindenképp kivizsgálják az ügyet, az ügyféltől pedig elnézést kértek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.