Szexista és bűnre csábító az egyenruha

Áll a bál a japán repülőkön: túl rövid a stewardessek szoknyája

Túl rövidre sikerült egy fapados légitársaság stewardesseinek szoknyája, ami "még a combot se takarja", ez pedig óriási felháborodást váltott ki a szigetországban.

2014.03.13 10:29ma.hu / MTI
Fotó: freedigitalphotos.net

Óriási felháborodás tört ki Japánban, miután kiderült, hogy az egyik fapados légitársaság légiutas-kísérői "túl rövid" szoknyát viselnek, egyes internetes kommentek szerint kifejezetten szexista az alkalmazottak viselete. A stewardessek szakszervezete úgy véli, a még combot sem fedő szoknyák túl kihívóak, és ez problémák forrása lehet, akár a szexuális zaklatás sem kizárt a társaság gépein. A ruhák összességében egyébként a hatvanas évek stílusát idézik.

A Skymark légitársaság azzal védekezik, hogy így szeretnének minél több utast magukhoz csábítani, de a szakszervezetet ez a magyarázat még inkább felháborította, mert megfogalmazásuk szerint "ez csak azt mutatja, hogy a légitársaság áruként tekint a nőkre". Néhány légiutas-kísérő a szakszervezet honlapján tette szóvá, hogy attól félnek, az utasok megbámulják majd őket, de azt sem tartják kizártnak, hogy lesz, aki a mobiljával befényképez a ruhájuk alá.

A Skymark ugyanakkor leszögezte, hogy a kihívó ruhák nem maradnak meg állandó uniformisként, a rövid szoknyákat csak egy átmeneti, reklámcélra szánt időszakban kell a stewardesseknek viselniük. A ruha bemutatásakor a vállalat vezetője azt mondta, senkire nem erőltetik rá a miniszoknyát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.