Csípőfarmer is tilos

Szváziföld: betiltották a miniszoknyát és a hasat szabadon hagyó toppot

Betiltotta a miniszoknyát és a hasat szabadon hagyó toppot Szváziföld dél-afrikai királyság rendőrsége arra hivatkozva, hogy a lenge öltözék megkönnyíti a nők megerőszakolását.

2012.12.26 22:29MTI

Tiltólistára került a csípőfarmer is. A hétfőn közzétett hatósági dress code-ot megsértő nőket akár fél évre is bebörtönözhetik.

A pucérkodási tilalom nem vonatkozik arra a hagyományos évenkénti szertartásra, amelynek során III. Mszváti király új feleségeket választ magának szűz lányok közül: a ceremónián a pucér keblű lányok még bugyit sem viselhetnek, csak egyfajta ágyékkötőt, amely azonban nem fedheti el az ülepet.

A szváziföldi királynak jelenleg 13 felesége van, akik mind saját palotában laknak.

A koldusszegény afrikai ország első emberét a világ leggazdagabb uralkodói között tartják számon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.