Hosszabb szoknya és nadrágkosztüm ajánlott...

Térd-gondok és miniszoknya-stop a minisztériumokban!

Körlevelet kaptak a minisztériumi dolgozók: miniszoknyában nem illendő dolgozni járni a hölgyeknek.

2010.09.22 10:38

Új ruhaviseleti szabályok érvényesek mostantól a minisztériumokban dolgozók számára. A hölgyeknek például hanyagolniuk kell a miniszoknyát - az utasítás körlevélben érkezett a kormányzati szférában dolgozókhoz, állította a stop.hu-nak két egymástól független, neve elhallgatását kérő forrás.

Térdet takaró szoknya, illetve nadrágkosztüm ajánlott inkább a hölgyek számára. Nagy Anna kormányszóvivő elmondta, összkormányzati dresszkód nincs, de a tárcák dönthetnek úgy, hogy előírják, miben ajánlott megjelenni és miben nem. Szabályozás viszont mégiscsak van, hiszen ugyanő nyáron közölte: az igen nagy hőség miatt lazábban járhatnak dolgozni a dolgozók.

Július közepén tette Nagy Anna ezt a kijelentést. Eszerint a melegben nők számára nem kötelező a harisnya, a szoknya pedig rövidebb is lehet, férfiaknál pedig eltekintenek a nyakkendő és zakó viselésétől.

Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár meg is mutatta, mire gondolnak könnyített viselet címén, hiszen maga is rövid ujjú ingben, zakó és nyakkendő nélkül mutatkozott - írja a stop.hu.

Fideszes körökben egyébként nem újdonság a dresszkód. Mitnyan György, a XII. kerület egykori polgármestere meglehetősen alapos rendszabályozást adott volna az öltözködésre a fővárosi önkormányzatnál. Elképzelése szerint a hölgyek szoknyájának olyan hosszúnak kell lennie, hogy a térd fölött csak 2-3 centi villanhat ki, de az is csak akkor, ha tökéletes lába van az illetőnek.

Az urak viseljenek bőrtalpú cipőt és persze öltönyt. Mitnyan saját kerületében évszakonként új öltözködési szabályzatot adott volna ki, s elmagyarázta: javaslatát a "szakadt képviselők", az extrém módon öltöző hivatalnokok motiválták. A fővárosi közgyűlés nem vette napirendjére a javaslatot - írja a stop.hu.

Az iskola nem divatbemutató...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.