Bérgyilkost fogadott az apa

Apai szeretet: megölette lányát a miniszoknya miatt

Bérgyilkosokkal ölette meg lányát egy muzulmán azeri férfi; az oroszországi Szentpéterváron élő apa azért ítélte halálra 21 éves lányát, mert az úgymond a "nemzeti tradíciókat" figyelmen kívül hagyva miniszoknyát viselt.

2009.04.14 12:35MTI

A férfi letartóztatására azt követően került sor, hogy múlt héten két másik azeri állampolgárt is őrizetbe vettek, akik beismerték az orvostanhallgató lány meggyilkolását. "Beismerték, hogy 100 ezer rubelt (655 ezer forintot) kaptak a férfitól, aki elmondásuk szerint meg akarta büntetni lányát, amiért a nemzeti hagyományokat figyelmen kívül hagyva miniszoknyát viselt" - közölte egy rendőrségi forrás. 

A fiatal lányt március 8-án rabolták el Szentpétervár utcáin, majd a külvárosba vitték, és kétszer fejbe lőtték. A Szovjetunió összeomlása óta Oroszországban az ortodox keresztények körében, és a muzulmán közösségekben is újjáéledőben vannak a konzervatív vallási hagyományok, a szentpétervári mecset látogatóinak többsége azerbajdzsáni bevándorlók közül kerül ki. A kis kaukázusi állam lakóinak döntő része a muzulmán hit követője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.