Egy zsák cukrot borítottak a folyékony cementbe

Kínos baki: cementtel árasztották el a metró irányítóközpontját

Amikor a munkások észrevették a hibát, nem győztek elrohanni a szélrózsa minden irányába, hogy minél több cukrot vegyenek, az ugyanis lassítja a cement megszilárdulását és így időt nyerhettek.

2014.01.24 12:40ma.hu

Pánikba estek a londoni munkások, amikor egy építkezés közben tévedésből az egyik metrómegálló vezérlőhelyiségébe kezdték ontani a híg cementet, ami persze azonnal el is kezdett kötni. A Warren Street és a Brixton megálló közt órákra le is állt a forgalom, míg sikerült megállítani a cement további kötését és eltávolítani a beömlött anyagot a kapcsolótáblák környékéről. A létfontosságú jelzőberendezések csak nemrég lettek felújítva, ezért ha nem sikerült volna időben közbelépni, az nemcsak a közlekedésben jelentett volna óriási fennakadásokat, hanem anyagilag is súlyos következményei lettek volna az új központ cseréjének.

Fotó: UsVsth3m

A Daily Mail úgy tudja, a munkások térdig gázoltak a híg cementben, miközben próbálták elkeverni minél több cukorral az anyagot, ez ugyanis lassítja a folyamatot, amelynek során a cement felszívja a nedvességet és megköt. "Csak az egyre sűrűsödő káromkodást lehetett hallani, amikor a munkások rájöttek, hogy mi történt" - jegyezte meg az egyik bennfentes. Szerencsére sikerült néhány óra alatt elhárítani a veszélyt, az irányítóközpont is megmenekült, csak a csütörtök esti közlekedést kellett a mintegy tízezer ingázónak megoldania a Victoria vonal mentén. A tumultus ellen a rendőröket is bevetették, akik segítették az utasok hatékony átirányítását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.