Kiskorúaknak nem ajánlott a videójáték

Erőszakos játékra kényszerítette a gyerekét, letartóztatták

Erőszakos jeleneteket tartalmazó videójátékkal kínozta kilencéves nevelt fiát egy férfi, a 18 éven aluliaknak nem javasolt játékkal naponta több órát kellett töltenie a gyermeknek.

2014.01.08 11:22MTI
Fotó: freedigitalphotos.net

Letartóztattak Japánban egy férfit, mert arra kötelezte kilencéves nevelt fiát, hogy brutális videojátékokat játsszon. A helyi sajtó beszámolói szerint a 28 éves kiotói betegápoló az anya távollétében arra kényszerítette a gondjaira bízott gyereket, hogy hetente többször órákon át erőszakos jeleneteket tartalmazó videojátékokat játsszon, köztük a Grand Theft Auto IV-et. E videojátékot heves viták övezik, 18 éven aluliaknak nem is ajánlott.

Az anya korábbi házasságából származó fiút fejfájások és rosszullétek gyötörték a kényszerű játéktól, sőt egy orvos az erőszakos játékok okozta idegrendszeri zavarokat is megállapított nála. Az asszony feljelentette a férfit, akitől el is vált.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.