Túl nagy volt az izgalom

Infarktus végzett a videójátékozó kamasszal

Szívinfarktust kapott egy 16 éves fiatal, miközben egyre jobban belehergelte magát a videójátékba, amivel épp játszott. A fiúnak nem volt ismert szívproblémája, most a további tragédiák megelőzését kutatják az orvosok.

2013.07.16 13:15ma.hu

Holtan esett össze egy 16 éves fiú Angliában, még a kezében volt az X-Box irányítója, de már nem reagált semmire és két nap kóma után a szervezete feladta a harcot. Jake Gallagher épp a nagymamájánál volt látogatóban, ott kezdett játszani a kedvenc játékával, ami egy ponton túl olyan erős izgalmat váltott ki belőle, hogy a szíve nem bírta a terhelést. Az eset még áprilisban történt, de most készült el a boncolási jegyzőkönyv, amely minden egyéb lehetséges okot kizárt, egyértelművé téve, hogy infarktus okozta a fiatal halálát. Édesanyja elmondása szerint Jake-nél korábban nem találtak szívproblémára utaló jeleket - számolt be a Daily Mail.

Fotó: freedigitalphotos.net

"A Sonic, a sündisznó volt a kedvenc játéka, amitől mindig annyira izgatott lett, hogy fel-le ugrált, és kiabált a képernyőnek" - mondta az anyja. Arra azonban senki nem számított, hogy ez előbb-utóbb az életébe fog kerülni. Amikor összeesett, azonnal a kórházba vitték, de kiderült, hogy az agya túl hosszú ideig maradt oxigén nélkül és már nem tudták visszahozni őt a kómából.

Jake egyébként Asperger-szindrómával küzdött, de mivel nincs kötelező jelleggel előírva, kardiográfiai szűrésen sosem vett részt. A gyászoló anya most csatlakozott ahhoz a brit szervezethez, amely arra próbálja rávenni a kormányt, hogy minden fiatalnak írjon elő rendszeres és kötelező szív- és keringésrendszeri szűrést. "Nagyon fontosnak tartom, hogy tudjanak erről a családok, hogy ne kelljen elveszíteniük a gyereküket, ahogyan én elvesztettem Jake-et" - indokolta Sarah Pyatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.