Jobb lesz tőle a rövid távú memória

Intelligensebbek lehetünk egy videójáték segítségével

Intelligenciafejlesztő játékot dolgoztak ki a Michigani Egyetem munkatársai, együttműködésben egy online játékokkal foglalkozó portállal.

2009.11.16 18:03medipress.hu

A Luminosity.com fejlesztette ki a Dual N-Back nevű játékot, amelyben az a feladat, hogy egyszerre emlékezzünk arra, hogy mit láttunk, és hogy mit hallottunk. Az egyetem kutatói ezt követően megvizsgálták, hogy milyen hatása van a programnak a memóriára, és az intelligenciára.

Azt találták, hogy a rövid távú memóriája, és a problémamegoldó képessége sokkal jobb volt azoknak, akik rendszeresen játszottak, mint a kontroll csoportnak. Ez annál is inkább fontos, mivel eddig a szakértők úgy hitték, hogy a problémamegoldó képesség a tinédzserkorban fixálódik, és később már nem fejleszthető tovább.

„A Dual N-Back online elérhetősége nagyban segítette a vizsgálatainkat, amelyeket már évek óta folytatunk az intelligencia, és a problémamegoldó-képesség témájában.” –nyilatkozta Dr Martin Buschkuehl a Michigani Egyetem munkatársa.

„Az online játék megsokszorozza azokat az eredményeket, melyek alapján következtethetünk, így pontosítja a kutatásainkat.” – tette hozzá Dr. Susanne Jaeggi, aki szintén a Michigani Egyetem kutatója.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.