Nem tudták megmenteni az életét

Kilógott a lába a csónakból, cápa ölte meg a halászt

A csónakból kilógó lába lett a végzete egy turistának a Hawaii-szigetek körzetében: egy cápa leharapta a védtelen végtagot, és bár sikerült a férfit kórházba juttatni, a sérüléseibe belehalt.

2013.12.03 17:09MTI
Fotó: freedigitalphotos.net

Életét vesztette egy kajakos halász Hawaii második legnagyobb szigete, Maui partjainál, miután egy cápa leharapta a férfi vízbe lógatott lábát. A férfi és társa műcsalikkal csalogatta a kisebb halakat, mielőtt a tragédia bekövetkezett. Az eset a búvárparadicsomnak számító Maui és annak délnyugati partjaitól kevesebb mint 4,8 kilométerre fekvő Molokini nevű apró sziget között történt. A helyi rendőrség szerint az áldozat az 57 esztendős Patrick Briney a Washington állambeli Stevensonból.

Brineyt halásztársa próbálta megmenteni, elsősegélyben részesítette, és segítséget kért egy közelben lévő turistahajótól, amely partra szállította őket. A férfit kórházba vitték, de már nem tudtak rajta segíteni. A támadás a parttól messze történt, de a hatóságok azt tanácsolják az embereknek, hogy ne menjenek be a vízbe. Egyelőre nem derült ki, hogy milyen cápa okozta a halálos sérülést.

Idén összesen nyolc cápatámadást regisztráltak Maui térségében. Múlt pénteken egy nő szenvedett súlyos sérüléseket egy Mauinál történt támadás során. Az elmúlt húsz évben átlagosan nagyjából négy nem-provokált cápatámadás történt évente Hawaiin. Idén augusztusban egy német turista belehalt sérüléseibe egy héttel az után, hogy egy cápa leharapta a jobb karját. A húszéves nőt búvárkodás közben, alig kilencven méterre a parttól érte a támadás.

Azt megelőzően 2004-ben hunyt el cápatámadásban megsérült áldozat Hawaii-on: Willis McInnis lábát szörfözés közben harapta le egy tigriscápa, a férfi elvérzett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.