Ráharapott

Cápatámadásban halt meg egy búvárkodó férfi

Cápatámadásban halt meg egy búvárkodó férfi a dél-afrikai partoknál pénteken. Idén ez volt az első halálos támadás a területen.

2013.10.11 22:10MTI

A tragédia Keleti-Fokföld tartományban, Jeffreys Bays kisváros partjainál történt, nem messze Port Elizabethtől. Az áldozat kiléte egyelőre nem ismert, a kiérkező mentők már csak "egy felnőtt férfi maradványait" tudták kiemelni a vízből. A szétmarcangolt ember a szabadtüdős merülést gyakorolta, amikor a tengeri ragadozó végzett vele.

A cápák hemzsegnek a tengerben Dél-Afrika déli és keleti partjai mentén, ahol több helyen víz alatti kerítéseket létesítettek a fürdőzők védelmére. Tavaly négy ismert cápatámadás történt a Dél-Afrikai Köztársaságban, ebből három volt halálos.

Dél-Afrika a harmadik legveszélyesebb hely ilyen szempontból, a legtöbb cápatámadás az Egyesült Államok partjainál történik. A második legtöbb cápatámadást az ausztrál partoknál jegyzik fel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.