Hawaii-on harapta le a karját a cápa

Egy hétig küzdött, de belehalt a cápatámadásba a nyaraló

Egy hétig tartották életben gépek segítségével, de végül a küzdelem reménytelennek bizonyult: belehalt sérüléseibe az a nő, akinek karját a parttól ötven méterre egy cápa harapta le.

2013.08.22 07:29MTI

Belehalt sérüléseibe az a német nő, akinek egy cápa leharapta a karját egy héttel ezelőtt Hawaii-on. A húszéves nő egy maui kórházban halt bele sérüléseibe. A múlt csütörtökön történt támadás óta gépekkel tartották életben - közölte Carol Clark, a kórház szóvivője.

Fotó: freedigitalphotos.net

A búvárkodó nőt alig ötven méterre a parttól érte a támadás Palauea Beach-nél. A parton lévők segélykiáltására figyeltek fel és azonnal a segítségére siettek, egy kajakkal hozták ki a vízből. Az áldozat jobb karját a váll alatt harapta le a cápa. A végtagot nem sikerült megtalálni.

Négy napra rá egy 16 éves szörföző vált cápatámadás áldozatává a szigeteken: mindkét lábát megharapta egy ragadozó. Idén már hét cápatámadás történt Hawaii-on, ebből három a második legnagyobb szigeten, Mauin. A megszaporodott támadások miatt szakemberek a következő két évben tanulmányozni fogják a térségben a tigriscápák mozgását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.