Kettő az egyben

Cápaevő cápát fogtak ki a professzorok

Igazi "kettő az egyben" fogással dicsekedhet néhány egyetemi kutató, akik csupán az eredetileg megjelölt cápájukat akarták visszaszerezni, de egy nagyobb példány csalinak nézte és bekapta.

2013.08.13 18:24ma.hu
Fotó: University of Delaware

A cápahalászat önmagában is meglehetősen veszélyes foglalatosság, hát még ha egyszerre kettőt húz ki valaki - és nem egymás mellett, hanem egymásban! Elég különösen hangzik, de a Delaware-i Egyetem tengerbiológusai épp így jártak nemrégiben. A kutatásokhoz néhány homoki tigriscápát láttak el speciális jeladó készülékkel, a cél az volt, hogy az óceánban élő populációról részletesebb információkat gyűjtsenek, ám amikor a nagyobb fajtáknak helyeztek ki csalikat a cápavadászok, a kisebb méretű példány nem tudott ellenállni és... ő maga is zsákmánnyá vált.

Az egyetem az eset kapcsán felhívta a strandolók figyelmét, hogy néhány jelölő nem marad meg az állatok hátán, ezért darabonként 100 dollár jutalmat ajánlottak fel minden egyes megtalált címkéért - emelte ki a Metro című brit lap. A többnyire a cápák hátúszójára rögzített kis bilétákat sokszor a partra veti a víz vagy az iszapos területekről kerül elő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.