Mire magához tért, már nem volt meg a kisbabája

A méhéből vették el a gyermekét a szociális munkások

Pánikroham tört a terhessége utolsó szakaszában járó kismamára egy két hetes angliai tartózkodás során, a szociális munkások vitték be a kórházba - és mire magához tért, már elvették a babáját.

2013.12.02 12:29ma.hu

Egy munkahelyi továbbképzés miatt utazott két hétre Angliába egy várandós olasz nő, ám haza már csak gyermeke nélkül térhetett, a kislányt beleegyezése nélkül vették el tőle és azóta küzd, hogy visszakapja. A nő a Ryanair alkalmazottjaként utazott a szakmai képzésre még 2012 júliusában, ám egy napon pánikroham tört ki rajta, amikor nem találta két lánya útlevelét - akik Olaszországban maradtak a nagymamájukkal. Felhívta a rendőrséget, hogy segítsenek, akik meg is érkeztek és velük ment egy ápoló is, tekintettel a nő zaklatott állapotára.

A helyszínre érkezve megállapította, hogy "bipoláris" állapotban van, de nem vette be a gyógyszerét, ezért elkábították és bevitték őt a kórházba, állítólag azzal indokolta ezt a rendőrség, hogy "ellenőrizni kell, hogy a kisbabájával minden rendben van-e". Az általános osztály helyett azonban a pszichiátriára szállították őt, majd öt héttel később egy nap azt mondták neki, aznap nem kap reggelit és erőszakkal benyugtatózták. Míg nem volt magánál, császármetszéssel elvették tőle a magzatát, erre már csak akkor jött rá, amikor egy másik kórházban ébredt fel.

Fotó: freedigitalphotos.net

A kislány most 15 hónapos, de még mindig a brit gyámügy hatósága alatt van, az anya pedig kétségbeesetten küzd azért, hogy visszakapja őt - számolt be a Daily Mirror című brit lap. Később megtudta, hogy a Legfelsőbb Bíróság egyik bírája adott engedélyt a szociális gondozóknak a baba elvételére, egyelőre az is kérdéses, hogy miért nem várták meg, hogy természetes módon a világra jöjjön a kicsi. A nőt az eset után visszaküldték Olaszországba. Most újra rendszeresen szedi a pszichiátriai betegségére kapott gyógyszereket, miközben egyre elkeseredettebben küzd azért, hogy visszakaphassa a lányát.

Az olasz hatóságok is értetlenül állnak az eset előtt, mert ahogy mondták, azt meg lehet érteni, ha az orvosok úgy ítélik meg, hogy valakinél fennáll a visszaesés veszélye, vagy hogy nincs abban az állapotban, hogy hozzájáruljon bizonyos orvosi beavatkozásokhoz, ám a kényszer-császármetszésre eddig nem volt példa. "Ha kétségeik voltak, hogy egy olasz anya alkalmas-e a feladatára, akkor jobban tették volna, ha az itteni hatóságokat értesítik és a gyermeket visszaadják" - jegyezte meg Brendan Fleming ügyvéd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.