Ha neki nem lehetett gyereke, másnak se legyen?

Terhes barátnőit mérgezte a három vetélés miatt féltékeny nő

Három vetélés után szinte sokként érte az egyre mélyebb depresszióba süllyedő nőt, hogy két barátnője is kisbabát vár, ezért kegyetlen tervet eszelt ki: olyan gyógyszert itatott velük, amitől ők is elvetéltek.

2013.10.18 07:36ma.hu

Beismerte, hogy féltékenységből szándékosan olyan szert itatott az unokatestvérével és egy másik közeli barátnőjével egy nő, amitől ők elveszítették a magzatukat. A 26 éves, a sajtóban csak Angela M.-nek nevezett titkárnőt súlyos depresszió kínozta, miután harmadszorra is elvetélt, és sokként érte, amikor két barátnője is bejelentette, hogy gyermeket vár. "Nem tudtam elviselni a gondolatot, hogy mindkettőjüknek lesz egy kisbabája, akik szépen cseperednek, miközben az enyémek meghaltak. Az én gyermekemnek is velük kellett volna lenni, de ő meghalt, az övék pedig nőtt" - mondta a klagenfurti bíróságon zajló tárgyaláson.

Fotó: freedigitalphotos.net

Ezért egy napon fogta a gyógyszert, amit neki írt fel az orvos a vetélése után, és belekeverte egy pohár vízbe, majd azt mondta a barátnőjének, hogy ez egy speciális terhesvédő ital. "Kértem egy pohár vizet, ő pedig azt mondta, ez egy különleges ital a terhes nők számára, és neki már többé nincs rá szüksége. Nem sokkal később vérezni kezdtem és elveszítettem a kisbabámat" - emlékezett vissza a tárgyaláson az egyik áldozat.

A három nő korábban nagyon jó viszonyban volt, így aztán amikor kiderült, hogy ketten is gyermeket várnak, természetesnek tűnt, hogy továbbra is mindent együtt csinálnak, az elvetélt Angelát pedig mindig elhívták magukkal, valahányszor babaruhákat vásároltak és tervezgették a jövőt. Eközben nem is sejtették, hogy ezzel milyen fájdalmat okoznak neki és miféle gonoszságot keltenek életre.

"Amikor megtudtam, mit művelt, írtam neki egy levelet és azt mondtam, hogy gyilkos. Soha nem tudok megbocsátani neki" - mondta a barátnő. Két hónappal később Angela elhívta magához az unokatestvérét, hogy látogassa meg, és megismételte vele az esetet, a gyógyszert azonban ezúttal forró csokoládéba keverte. "Figyelt, ahogy megittam" - mondta a bíróságon a második áldozat, aki nem sokkal később szintén elvetélt.

A két eset évekkel ezelőtt történt, időközben a nő újra terhes lett és azt a babát sikerült is kihordania, a kislány ma már három és fél éves. Valószínűleg sosem derült volna ki, mit tett, ha ő maga nem írta volna meg mindkét barátnőjének két évvel később, hogy mit művelt velük - akkor lettek újra várandósak, és Angela nem tudta tovább magában tartani a szégyenteljes titkát. Ezután indult el ellene a bírósági eljárás, melynek végén 18 hónap börtönbüntetésre ítélték, 14 hónapra felfüggesztve. A bíróság szerint lelkileg stabilnak mondható, bár elfogadták, hogy akkoriban depressziós volt.

"Szándékosan ártott két magzatnak" - indokolta a büntetést Michaela Sanin bírónő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.